Названо найбільш корисний для кишечника весняний продукт

У цей час року, для зміцнення імунітету і оздоровлення роботи кишечника дуже корисно їсти спаржу.

Спаржа і неприємний запах

Авторитетне наукове видання Medical Express опублікувало на своїх сторінках слова фахівців про те, що спаржу можна сміливо вважати кращим весняним продуктом для підтримки здоров’я кишечника.

В чому її користь?

Три незаперечних факти:

  • Аспаргін, один з найцінніших компонентів спаржі, активує виведення з організму токсинів.
  • Спаржа є джерелом природних пребіотиків, що стимулюють життєдіяльність корисних бактерій в кишечнику.
  • Полісахарид інулін, який міститься у спаржі є харчуванням для колоній корисних бактерій, які населяють товстий кишечник, а цинк зміцнює сполучну тканину кишечника і стінок шлунка.

Багата спаржа і на антиоксиданти, що захищають травну систему від негативного впливу агресивних факторів.

Вживай спаржу у вигляді гарніру або основної страви. Фахівці рекомендують вибирати спаржу з закритими і твердими «кінцями» – вважається, що саме в ній більше корисних мікроелементів.

Джерело: Med2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *