6 причин їсти селеру кожен день

Стебло селери містить величезну кількість антиоксидантів і поживних речовин, які забезпечують сильні переваги для здоров’я. Ось 6 причин, чому його варто включити в щоденний раціон.

Селера

Підтримує імунну систему

Містить танін, сапонін, селінен, лімонен, кемпферол і п-кумарову кислоту, вітаміни А і С. Всі вони є сильними антиоксидантами, які зміцнюють імунну систему.

Бореться із запаленням

Як протизапальний засіб містить апігенін – він відновлює імунний баланс і полегшувати біль в суглобах, викликаний ревматоїдним артритом, подагрою і остеоартритом.

Знижує артеріальний тиск

Селера містить природну речовину під назвою фталід, яка допомагає знизити високий рівень холестерину і цукру в крові. Фталід також покращує кровообіг, дозволяючи кровоносним судинам розширюватися і відкривати шлях для більшого кровотоку.

Запобігає зневодненню

Селера на 95% складається з води: декількох стебел, особливо в спекотний літній день, допоможуть уникнути зневоднення.

Підтримує травлення

Селера регулює рух кишечника завдяки вмісту клітковини. Регулярне вживання продуктів з високим вмістом клітковини знижує ризик розладу шлунка, запорів і діареї. Вона сприяє схудненню і підтримує підтримку ваги, дозволяє довше відчувати ситість.

Зменшує гіперліпідемію

Гіперліпідемія виникає при надлишку “поганого” холестерину в крові, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань, інфаркту, інсульту і атеросклерозу. Регулярне вживання селери знижує рівень холестерину – харчові волокна можуть перешкоджати поглинанню кишечником надлишкового холестерину.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *