10 продуктів, які потрібно їсти після 60 років, щоб залишатися здоровим

Підтримати здоров’я серця про судин, контролювати нормальний рівень тиску і баланс холестерину, допомогти кишечнику і зміцнити кістки – правильно підібраний раціон допоможе залишатися здоровим в будь-якому віці.

їсти

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги варто звертати на свій раціон. До 60 років багато жінок відчувають дефіцит м’язової маси, кальцію, мають ті чи інші проблеми з тиском і здоров’ям серцево-судинної системи. Також в цьому віці важливо стежити за здоров’ям кишечника і шлунка. Ми дізналися, які продукти варто їсти частіше, щоб максимально підтримати своє здоров’я.

Буряк

Енергія, робота мозку, здоров’я серця — все це може посилити буряк. Більш того, особливі речовини, що містяться в цьому коренеплоді, можуть знизити артеріальний тиск і розширити судини.

Сироватка

Одна з проблем, з якою стикаються всі люди старше 60 років — швидка втрата м’язової маси. Щоб з нею впоратися, потрібно їсти більше продуктів, що містять білок — і в першу чергу це Молочні продукти. Йогурти, кефір, сироватка — все це повинно бути на вашому столі кожен день. І, звичайно, не забувайте про спорт!

Квасоля

Діабет другого типу, високий рівень холестерину, хвороби шлунка — щоб знизити ризик всіх цих недуг, варто якомога частіше їсти квасолю. У ній багато рослинної клітковини, дефіцит якої ми відчуваємо в будь — якому віці, але після 60 років-особливо. Так що їжте квасолю та інші бобові — це смачно, ситно і дуже корисно.

Помідори

Яскраві і смачні, томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопіну – природного антиоксиданту, який захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок. Так що помідори, а також томатну пасту або сік варто їсти частіше.

Гриби

В цей час багато жінок стикаються з підвищеною ламкістю і крихкістю кісток. Щоб впоратися з цією недугою, треба їсти багато кальцію і вітаміну D, якого по‑справжньому багато в грибах. Так що їжте гриби не тільки влітку, але і взимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього «сонячного» вітаміну.

Чорнослив

Ще один продукт, дуже корисний для здоров’я і фортеці кісток. П’ять-шість цих фруктів в день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси – причому сушений чорнослив так само корисний, як свіжий. Так що не нехтуйте!

Яйця

Вони корисні в будь-якому віці, але після 60 років їх варто їсти в обов’язковому порядку: регулярне вживання яєць допомагає захистити здоров’я мозку і зберегти когнітивні функції в літньому віці. Крім того, яйця — джерело білка, який потрібен для підтримки м’язової маси. Так що варто починати свій день з яєчні або омлету!

Насіння

У 100 г насіння соняшнику міститься 10% добової норми магнію — елемента, необхідного для нормальної роботи серця. Також ці насіння багаті цинком, який також потрібен для здоров’я серцево-судинної системи. А гарбузове насіння багаті корисними харчовими волокнами, які знижують обсяг небезпечного холестерину. І магнію в них теж дуже багато: в 65 грамах міститься добова норма цього елемента.

Вівсянка

Вперше знаменита вівсянка була рекомендована як засіб профілактики закупорювання артерій ще 20 років тому і з тих пір численні дослідження тільки підтверджують її корисні властивості. Харчові волокна, якими багатий овес, допомагають знижувати рівень “поганого” холестерину ЛПНЩ, який буквально просочується всередину наших судин і осідає на стінках. Так що починайте свій день з порції вівсянки — довше проживете.

Жирна риба

Риба жирних сортів повинна з’являтися на вашому столі не рідше, ніж двічі на тиждень — якщо, звичайно ж, ви всерйоз дбаєте про своє здоров’я і довголіття. Жирні кислоти омега-3, яких особливо багато в рибі, здатні зменшити судинні бляшки і буквально очистити наші артерії — і тим самим буквально врятувати наше здоров’я.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *