Фрукт, який може знижувати холестерин при вживанні на сніданок

Високий рівень холестерину може бути оборотним – наприклад, за допомогою харчування. Фахівці радять з’їдати на сніданок авокадо: таке його вживання ефективно допомагає оздоровити кровоносні судини.

Авокадо

Занадто велика кількість холестерину в крові сприяє накопиченню жирових бляшок в артеріях і розвитку атеросклерозу, що означає, що судинні тканини втрачають еластичність і здатність розширюватися, стають схильними до пошкоджень через свою підвищеної жорсткості. Атеросклероз може стати причиною серцевого нападу, інсульту і захворювань периферичних артерій, попереджають фахівці організації Heart UK (Великобританія).

“Зазвичай, говорячи про високий рівень холестерину, медики мають на увазі, що в крові занадто багато «поганого» холестерину ЛПНЩ, що піддає ризику людське життя. Однак один фрукт, що вживається на сніданок, може знизити ваші шанси постраждати від атеросклерозу. Майте на увазі: авокадо знижує концентрацію «поганого» холестерину», – розповіли експерти Heart UK виданню Express Health.

За їх словами, позитивний вплив на здоров’я авокадо, що з’їдається за сніданком, підтверджено низкою досліджень і клінічних випробувань. Учасники одного з них дотримувалися трьох режимів харчування: перший включав авокадо, але мав на увазі обмежене споживання насичених жирів; другий (також з авокадо) був вільним від обмежень; третій дозволяв насичені жири в меню, але без авокадо.

Дані показали, що харчування по третьому типу асоціювалося з підвищеним рівнем триацилгліцерину, що сприяє розвитку серцево-судинних захворювань так само, як це відбувається при надлишку холестерину. У свою чергу, харчування з авокадо знижувало концентрацію триацилгліцерину.

“Інші дослідження показали, що споживання цього фрукта може знизити рівень тригліцеридів в крові до 20 відсотків, рівень «поганого» холестерину ЛПНЩ – до 22 відсотків”, – пише джерело.

Авокадо містить безліч корисних речовин: вітамін Е, калій, ніацин, мононенасичені жири і розчинну клітковину, залізо, мідь, вітаміни групи В. Його поїдання збільшує вміст в організмі «хорошого» холестерину ЛПВЩ – цей тип, пояснюють дослідники, діє як чистильник судин, поглинаючи «поганий» холестерин, доставляючи його в печінку для розкладання і виведення з організму.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *