Фахівці розповіли про шкоду свинячого м’яса

Фахівці вважають, що м’ясо свині дуже погано відбивається на здоров’ї людини. Медики вважають, що існує п’ять причин для відмови вживання свинячого м’яса.

Гепатит Е передається через свинину?

За словами дієтологів, свинина – це, в першу чергу, проблеми, пов’язані зі здоров’ям. Перш за все, м’ясо свині може привести до додаткових кілограмів, і, як підсумок – до ожиріння.

Також фахівці нагадують про вміст у свинині гістаміну, здатного викликати алергії. Це м’ясо може спровокувати фурункульоз, апендицит, дерматит і холецистит.

Більш того, кажуть лікарі, свиняче м’ясо настільки токсичне, що не поступається своїми концерогенними властивостями сигарет і алкогольних продуктів. Це, відзначають фахівці, може стати проблемою-в першу чергу може розвинутися інсульт.

Фахівці також відзначають, що свині хворіють так само, як люди, причому у них можуть виникнути захворювання, які можуть нашкодити людині. Тим не менш, свинина вважається улюбленим м’ясом для жителів України, як за якістю, так і за ціною.

Але лікарі попереджають, що вживання свинини може загрожувати ризиком зараження трихінельозом. У свинях, зазвичай, багато таких паразитів, які можуть перейти з вживанням м’яса і до людини.

Цей паразит викликає головні болі, блювоту і високу температуру. Позбавлення від цього паразита може наступити тільки при ретельній обробці.

Також у свинячому м’ясі є, так званий, гормон росту, який сприяє збільшенню маси тіла або підвищує ризик виникнення злоякісних пухлин.

І ще один компонент, який псує людині життя – це свинячий жир. Людський шлунок, за словами медиків, не перетравлює цей жир, він переходить в жирові відкладення і створює проблеми із зайвою вагою. Також він може впливати на появу злоякісних пухлин.

Фахівці також повідомили, що в м’ясі свині може міститися речовина, що викликає туберкульоз.

Крім того, свинина може стати причиною скрофульозу – дитячої хвороби, при якій запалюються і розпадаються залози, а також туберкульозу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *