Сім напоїв, які здатні викликати швидке збільшення ваги після 40 років

Існують різні напої, вживання яких змушує тіло швидко додавати у вазі після 40 років, коли метаболічні процеси організму природним чином сповільнюються. У їх числі – пиво, молоко, кава і не тільки.

Вага

У віці після 40 років відбуваються певні фізіологічні зміни, пов’язані зі зменшенням вироблення гормонів, що забезпечують активний метаболізм і спалювання жиру. Тому стає важливо контролювати споживання не тільки різних продуктів, але і напоїв, – інакше можна отримати дуже швидку надбавку ваги і справжнє ожиріння.

Коктейлі з алкоголем. Крім спиртного, містять в собі солодкі складові: сиропи, лікери, збиті вершки. Засвоїти таку кількість калорій одночасно організм після 40–ка здатний лише одним способом – обзавівшись жировим кільцем на талії і животі.

Пиво. У ньому присутні рослинні аналоги жіночих статевих гормонів (не рахуючи калорій). Споживання пива в період менопаузи збільшує кількість жиру в проблемних зонах.

Знежирене молоко. Напій жирністю більше 3% містить вітаміни А і D, що сприяють засвоєнню білка і кальцію – головного жироспалюючого мінералу. Без жиру кальцій засвоюватися не може.

Рослинні замінники молока. Соєве, мигдальне та інші альтернативні напої часто виробляються з підсолоджувачами. Синтетичні цукрозамінники можуть негативно впливати на стан кишкової мікрофлори, порушення якої викликають швидку надбавку ваги.

Кава. Випивається у великій кількості, сприяє активному сечовипускання і прискореному виведенню кальцію, нестача якого уповільнює без того частково деактивовані в силу віку процеси жироспалювання.

Дієтична кола. Містить підсолоджувач аспартам, який разом з іншими «колегами» (сахарин, сукралоза) на 36% більше звичайного цукру підвищує ймовірність метаболічного синдрому. Один із симптомів даного порушення-швидка надбавка жиру на талії, животі.

Пакетовані соки. У них можуть перебувати вітаміни, але їх користь нівелюється великою кількістю цукру. Клітковини в таких соках немає (або занадто мало), так що він дуже швидко всмоктується в кров. Чим більше цукру в раціоні, тим вище ризик виникнення метаболічного синдрому – особливо після 40 років.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *