Названо ключові фактори ризику розвитку раку підшлункової залози

Медики з Великобританії розповіли про ключові фактори ризику розвитку раку підшлункової залози. У цьому списку куріння і діабет. Стаття відповідного змісту опублікована у виданні Express.

пухлина підшлункової залози

Рак підшлункової залози має найнижчу виживаність з усіх поширених видів онкологічних захворювань у Великобританії. Більшість видів злоякісних новоутворень органа травлення мають екзокринний тип – це означає, що вони починаються в клітинах, які виробляють травні соки підшлункової залози.

За словами медиків, не зовсім ясно, що конкретно викликає стан, але є шість основних факторів. Перший, ризик розвитку раку підшлункової залози збільшується з віком. Наприклад, у половини (47%) британців недуга діагностована після 75 років.

Імовірність появи злоякісних клітин збільшується через куріння, з урахуванням щоденної кількості викурених сигарет, стажу згубної звички. Відмова від пристрасті дозволяє через 5-10 років знизити ризики.

Продовження на наступній сторінці: 1 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *