Медики розповіли, чому не можна закушувати алкоголь солоними огірками

Фахівці попереджають любителів закусити чарку горілки хрустким маринованим огірочком: робити це категорично не можна. Мариновані огірки і подібні до них продукти за рахунок оцту, який в них містяться, подразнює слизову оболонку шлунково-кишкового тракту.

Горілка з огірком

За словами експертів, маринади, які дратують слизову шлунка в поєднанні зі спиртними напоями можуть привести до запалення. Алкоголь при цьому швидше всмоктується в шлунок. До речі, ефект, подібний маринованим продуктам, дають всі гострі страви.

Гастроентерологи стверджують, що звичка закушувати горілку та інший алкоголь різного роду маринадами може привести до таких нехороших наслідків для організму, як гастрит, ерозія і виразка.

Що стосується продуктів, які лікарі рекомендують в якості закуски, то це квашена капуста і зелень – петрушка, кінза, цибуля, салат та інші.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *