Дієтологиня розповіла, як зменшити шкоду від ранкової чашки кави

Багато людей не уявляють свій ранок без чашки кави. Однак цей ритуал – далеко не найкорисніший. Про це заявила дієтолог і Нутриціолог Ірина Писарєва.

Кава

За її словами, кава вимиває кальцій і викликає залежність. Ідеальний варіант-перейти на цикорій – він покращує роботу травної системи, має протимікробну дію і не містить кофеїн.

Втім, якщо ви не можете відмовитися від чашки кави, то можна зробити цей напій менш шкідливим. Так, його варто пити без молока або цукру – це хоча б зменшить його калорійність. Крім того, у багатьох людей присутня прихована харчова непереносимість молочного білка, тому вживання молока може принести шкоду організму.

Замість звичайного можна додавати в каву рослинне молоко – мигдальне, соєве, кокосове, пише видання «Аргументи і факти».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *