Вчені назвали три продукти для поліпшення роботи головного мозку

Італійські та японські вчені назвали три суперпродукти, які значно поліпшують роботу головного мозку. Їх вживання здатне запобігти погіршенню когнітивних функцій у літніх людей.

Харчування для мозку

Першим називають какао, так як його плоди ефективно захищають клітини мозку від запальних процесів, поряд з цим поліпшується циркуляція крові. Даний компонент відповідає за підтримку когнітивних функцій і покращує пам’ять.

Далі слідує виноград, так як в ньому міститься ресвератрол. Названа речовина пригнічує вільні радикали, які є нестабільними молекулами і провокують процес окислення в мозку, в результаті приводить до ослаблення когнітивних функцій. Запобігає утворенню тромбів і зменшується рівень шкідливого холестерину.

Третім суперпродуктом називають зелений чай. Люди середнього і старшого віку, щодня вживають напій з нього, володіють краще організованими областями мозку в порівнянні з тими, хто його уникає.

Позитивний вплив зеленого чаю на сегменти мозку проявляється також в активізації когнітивних функцій і поліпшенні їх якості. У названому напої міститься з’єднання епігаллокатехін-3-галлат, який стабілізує роботу головного мозку.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *